Er du som meg og er en hund etter sjokolademousse men ikke vil ha så fryktelig søt smak? Her er min favorittdessert, en sjokolademousse uten tilsatt sukker og med ekstra fersk omega-3! (nei, det smaker ikke sunt)
Desserter med sjokolade kan ofte være fulle av sukker slik at blodsukkeret skyter i været for deretter å kræsje slik at du får svingende blodsukker. Jeg har tidligere vært mye plaget med lunefullt humør, migrene og andre plager, men etter jeg reduserte mengden stivelse og sukker i kostholdet (og dermed fikk et mer stabilt blodsukker) ble jeg kvitt disse plagene.
Jeg har derfor sørget for at jeg enkelt kan lage en og annen superdigg dessert uten for mye sukker, slik som denne sjokolademoussen. Her bruker jeg kun noen få enkle ingredienser som jeg kan hive sammen hvis jeg skulle trenge litt ekstra god sjokoladedessert uten at jeg behøver å være bekymret for at sukkerinntaket (og blodsukkeret) går til himmels.
Slik lager du sukkerfri sjokolademousse
Dette trenger du:
Et beger 1/3 liter kald fløte (jeg bruker helst økologisk)
100 gram sjokolade med minst 70% kakao
2 ss flytende fersk omega-3
Slik gjør du.
Det første du gjør er å brekke opp sjokoladen i småbiter og ha den i en glassbolle. Deretter smelter du sjokoladen forsiktig over vannbad ved å holde glassbollen over en liten gryte med kokende vann. Hvis du vil at sjokolademoussen skal bli ekstra sunn, kan du ha i 2 ss med fersk omega 3 etter at sjokoladen er helt smeltet. Deretter setter du bollen med sjokoladen til side for å kjøle seg ned mens du forbereder kremen.
Pisk den iskalde økologiske fløten til den blir til krem. Et lurt triks er å tilsette litt vaniljepulver i kremen som faktisk vil få sjokolademoussen til å smake litt mer søtt. Pass på å ikke overpiske fløten slik at den begynner å klumpe seg. Hvis du skulle være så uheldig å piske for lenge er det faktisk ikke krise, det er enkelt å redde kremen ved å tilsette noen spiseskjeer med fløte. Se videoen under
Når sjokoladen har kjølt seg ned og blitt lunken, vender du forsiktig inn den flytende sjokoladen inn i den piskede kremen. Her er det viktig å ikke røre for mye, men kun vende sjokoladen så lite som mulig slik at du ikke slår ut for mye av luften av kremen. La deretter sjokolademoussen stå og avkjøle seg i bollen eller i passende serveringsglass i noen timer. Når moussen har blitt helt kald og stiv er den serverings og nytingsklar.
Kakao er en frukt og inneholder masse antioksidanter og andre næringstoffer. Spiser du litt hver dag, kan mørk sjokolade være med å redusere betennelse i kroppen.
*Et lite tips hvis du ønsker å lage en litt mer voksenversjon av denne sjokolademoussen, er å bytte ut den flytende omega-3en med en enkel espressoshot. Da får du en deilig mokkasmak på desserten.